Het is een grootschalig, abstract wandobject van getextureerd tapijt, beschilderd met verf en hand gestoken draad.

Naast de grote precisie, is het vervaardigd met een uitgekiend kleurpallet en gebruik van rijke materialen. Het wandobject kent een speels gebruik van structuren, een spel van licht en donker en een uitgebalanceerde aanwezigheid van mat en glans. Daarnaast kent het een delicate verfijning, elegantie en een prachtig coloriet.

Het is een vriendelijke textiele ervaring die verleidt tot aanraken, tegelijkertijd kent het door de lijnvoering en fragmentarische beeltenis een grote abstractie. Hiermee beantwoordt Lim A Po haar zoektocht naar een verminderde concrete vertaling, om op deze wijze van afbeelden werken te creëren die openstaan voor interpretatie en introspectie.

Lim A Po werkt procesmatig, met gecombineerde techniek en gelaagd. Zo nu ook. Het wandobject is opgebouwd uit meerdere lagen van diverse materialen, structuren en texturen. Deze gelaagde opbouw zorgt voor een spannend lijnspel, subtiele transities en beweging.

Voor Lim A Po is het werken in lagen en met fragmenten een abstractie van wat eens was. Zo is het kleed gebaseerd op een fragment uit een van mijn schilderijen en fungeerde als de basis voor de opbouw."Het zijn delen of zelfs restanten, wachtend op hun transformatie, naar een omzetting, een nieuwe wereld. Het is een spel van op- en afbouw, waarbij het arrangeren en componeren zich opvolgen totdat er uiteindelijk een symbiotische samensmelting is ontstaan."

Het wandobject is vervaardigd van prachtige materialen als schapenwol, Eucalyptus en Mohair, welke toegepast in diverse hoogtes, gemêleerde kleuropzet, meerdere pools en snijtechnieken. Daarbij dragen de bijzondere accenten, zoals het vlechtwerk aan de zijkanten van het kunstwerk en het gebruik van 23 karaat goud bij aan het unieke karakter van dit kunstwerk.

Lim A Po bewerkt het kleed met lagen verf, de dunnen lagen brengen subtiele kleurnuances, de dikke lagen goudkleurige verf geven kracht, en creëren tegelijk een gedefinieerd veld die rust brengt in het geheel. Het bewerken met verf zorgt dat de structuur van het textiel zich op een vernieuwde wijze presenteren. Zo zorgt de verharding van het textiel voor ander lichtval en het craquelé creëert kiekeboe’s naar de onderliggende wereld van materiaal en kleur. De neutraal kleurige franjes fungeren als een voile en geven een diffuus en abstract karakter. De weerwar van stekelige draden brengen op hun beurt weer speelsheid en diepte aan het werk, terwijl de lang doorgestoken wollen draden in een bijna grafische regelmaat, weer de verbinding leggen naar de loshangende onderliggende fringes.FRANKLY AMSTERDAM
Voor het ontwikkelen van het wandobject gaan Lim A Po en tapijtfabrikant Frankly Amsterdam een samenwerking aan. Met haar visie, kennis en ervaring is Frankly Amsterdam een sterke partner en biedt Lim A Po de mogelijkheid zich te verdiepen in de wereld van textiel. Voor Frankly Amsterdam is een samenwerking met kunstenaars, zoals Claes Iversen, Jasper Krabbé - en nu met Alisa Lim A Po, een enerverend traject waar de gedeelde liefde voor creativiteit, materiaal en ontwikkeling zich bundelt.